Ученичка задруга ,,Лазар Саватић“ 23. децембра 2020. године је у просторијама Основне школе „Лазар Саватић“ свечано обележила почетак реализације пројекта ,,Ученичка задруга за 21. век – 3Д“. Овај пројекат подржан је од стране ресорног министарства са циљем подстицаја и унапређивања развоја и  рада ученичких задруга.

Свечаности су присуствовали др Милан Пашић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Игор Раичевић, подсекретар за образовање и дечју заштиту Града Београда, Драган Филиповић, руководилац Школске управе Београд и др Гордана Степић, члан тима специјалног саветника председника Републике Србије и премијера Владе за стратешка питања и реформе у образовању, васпитању и науци, директори основних школа са територија градских општина Земун и Нови Београд, као и родитељи, чланови ученичке задруге.

Директорка задруге Виолета Булатовић упознала је госте са радом Ученичке задруге у претходном периоду. Наставници – ментори секција Маја Драгић и Жељко Тешић су присутним гостима представили рад ученика и наставника у секцији ,,Уметнички караван“ током савинданске радионице 2020. Наставник Жарко Петровић представио је рад секције ,,Ја, као водич“. Гостима су презентовани резултати рада и осталих секција Ученичке задруге и ментора Милкице Ивановић и Сандре Рајковић. Посебну пажњу привукла је нова опрема, сублимациона преса, 3Д штампач и ласер-гравер. Наставник Предраг Каблар приказао је рад на новој опреми за штампу.

Директор школе мр Горан Петровић гостима је представио постигнуте резултате у раду наше школе и изнео планове за наредни период.

Овом приликом размењена су искуства, изнети предлози и постигнути договори који ће додатно унапредити рад ученика и наставника чланова Ученичке задруге.