Председник Градске општине Земун Дејан Матић 11. маја 2020. године обишао је нашу школу. Општина је финансирала обимне радове, почев од уређења дворишта, преко ограде, спортских терена, па све до постављања теретане на отвореном, парковских клупа и санирања канализационих цеви. Урађена је дезинфекција школа. Што се тиче наше школе, третирано је 1200 квадрата. Tакође, обезбеђене су довољне количине заштитне опреме и средстава за дезинфекцију.

Председник се захвалио извођачу радова који није прекидао са радовима и током ванредног стања и наставницима и професорима, што су исказали велику одговорност и креативност да на ,,даљину” анимирају своје ђаке и подстакну их да уче, да буду послушни и да схвате озбиљност ситуације у којој смо се сви нашли.

Директор мр Горан Петровић напоменуо је да се у школи налази модеран мултимедијални простор, који се такође реновира. Његовом потпуном адаптацијом ставиће се у употребу два амфитеатра, клуб, простор за ученичку задругу и дружење. Овај вишенаменски простор ће бити у функцији реализације наставних и ваннаставних активности наших ученика, али и за одржавање трибина, предавања, едукативних, уметничких и књижевних радионица.  

Директор се захвалио председнику Дејану Матићу у име ученика и наставног особља, истакао одличну сарадњу са Градском општином Земун и том приликом му је поклонио три ликовна рада чланова Ученичке задруге коју је основала школа.