Поштовани родитељи,

На основу Дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја, број: 601-00-9/4/2020-01 Инструкције у вези са поступањем основних школа поводом отварања објеката за пријем ученика у целодневни боравак током трајања епидемиje COVID-19 

ОБАВЕШТАВАМО вас да ће Целодневни боравак за ученике ОШ ,,Лазар Саватић“ почети са радом у понедељак 11. маја 2020. године.

Организација рада Целодневног боравка  (целодневна настава и продужени боравак)

– На захтев директора родитељ треба да достави доказ о ангажовању (потврду од послодавца – доказ да су оба родитеља/старатеља у радном односу и да не могу да организују рад од куће).

– Пре доласка у школу родитељ треба да измери температуру детету –  у случају повишене температуре не доводи дете  у школу.

– Родитељ треба да обезбеди посебну флашицу за воду само за потребе детета током боравка у школи.

– Деца треба да доручкују пре доласка у школу; родитељ треба да припреми и спакује ужину и/или суви оброк (у зависности од дужине боравка у школи) у складу са потребама деце.

– Приликом довођења и одвођења детета у школу родитељ је дужан да поштује предвиђене мере – носи маску која прекрива уста и нос, избегава улазак у објекат, а уколико је неопходно да уђе пређе дезобаријеру, дезинфикује руке, што краће се задржава и размени неопходне информације са дежурним наставником.

– У школу долазе само ученици из првог циклуса основног образовања (ученици који су до сада похађали целодневну наставу – први и други разред и ученици који су користили продужени боравак – трећи и четврти разред).

– На улазу у школу, у простору за прихват ученика, дежурни наставник извршиће бесконтактно мерење температуре свих особа које улазе у школу.

– Дежурни наставник задужен за прихват деце контролисаће спровођење здравствено-хигијенских мера (прелазак преко дезобаријере, дезинфекција руку…) и биће задужен за прихват деце и њихово позивање када родитељи дођу по њих.

– У истој учионици/просторији може боравити до 9 ученика (различитог узраста) и 1 наставник.  Између свих особа у просторији удаљеност треба да буде већа од 2 метра.

– Ученицима ће бити омогућено да прате наставу на даљину (ТВ часови), да раде домаће задатке, али и да одређено време проводе у школском дворишту, уз сталан надзор наставника и без мешања са другим групама.

– Запослени ће током боравка у школи подсећати ученике да редовно користе средства за дезинфекцију, што чешће перу руке и воде рачуна о мерама заштите и превенције.

Најраније време довођења ученика:Најкасније време доласка по ученике:
7.30 часова 16.30 часова 
Сваког дана родитељи треба да обавесте дежурног наставника да ли ће ученик доћи у школу и наредног дана.
 Контакт

Email lazarsavatic@gmail.com

телефон 011/2197 077

Молимо вас да се у потпуности придржавате прописаних мера како бисмо сачували здравље ученика и запослених. Хвала на разумевању.

С поштовањем 

директор ОШ ,,Лазар Саватић“,

мр Горан Петровић