Поштовани родитељи,

Упознати сте са одлуком да се због тренутне епидемиолошке ситуације у земљи и проглашеног ванредног стања привремено обустави непосредни образовно-васпитни рад у основним школама. Привремено обустављање непосредне наставе у школама није обустава образовно-васпитног рада са ученицима. Министарство просвете, науке и технолошког развоја припремило је оперативни план за наставак рада школа у отежаним условима, кроз остваривање образовно-васпитног рада учењем на даљину како би се остварило право ученика на образовање.

Здравље ваше деце, а наших ученика је најважније, и у овим тренуцима очување здравља и спречавање ширења вируса је основни задатак свих нас. Све информације о тренутној епидемиолошкој ситуацији можете добити на веб страници http://covid19.rs/

У случају да код деце приметите симптоме које указују на присуство вируса обратите се надлежним службама на број телефона 0648945235. Пратите средства јавног информисања и поступајте искључиво у складу са званичним саопштењима државних органа.

Наставни процес је настављен и вашој деци је обезбеђен приступ настави на даљину. Наша школа је преко одељењских старешина, а уз ангажовање целокупног наставног особља, организовала реализацију наставних садржаја путем дигиталних платформи. Поред едукативних садржаја за учење на даљину који се емитују на РТС Канал 2 и РТС Канал 3, ученици имају могућност комуникације са својим наставницима преко Viber група, путем мејл адреса, на платформи Google Classroom и  на друге начине. Молим вас да у овом тренутку ученици остану активни и прате садржаје које им достављају њихови наставници. Одељењске старешине ће водити рачуна о дневном и недељном оптерећењу ученика, а у складу са препорукама које је дало МПНТР, као и новонасталом ситуацијом.

Живот се наставља. Ово је само привремено стање које ће се окончати и ми ћемо наставити са нашим редовним активностима. Ми предузимамо све да то омогућимо. Ништа од наставних и ваннаставних активности није прекинуто и укинуто, већ само редуковано, прилагођено или одложено. Надамо се да ће се планиране екскурзије и настава у природи реализовати по окончању ванредног стања и када се за то стекну услови. И даље имате могућност  куповине уџбеника у претплати преко Ученичке задруге наше школе за следећу школску годину. Родитељима будућих првака (школска 2020/2021. година) ће бити омогућена пријава електронским путем.

Информације о раду наше/ваше школе можете добити на званичним гласилима: сајт школе, фејсбук, инстаграм. Молим Вас да пратите наша обавештења и будете у контакту са вашим одељењским старешинама.

Срдачан поздрав и свако добро.

Видимо се!

Директор школе

Мр Горан Петровић

Категорије: најновије