Јубиларно, 25-ти пут, галерија „Стара капетанија“ отворила је своје двери и за најмлађе земунске ликовњаке, ученике основних школа.

И ове године ће свакоме ко буде у прилици да походи изложбу застати дах од стваралачке енергије и врцавог дара који заскаче посматраче са сваког изложеног паноа. Богат колорит, велики и мали снови и чудесна сновиђења, цитати великих уметника кроз филтере дечје перцепције, поигравања обликом и перспективом, биће Вам доступни у наредних неколико дана, али на овом месту желимо да Вашу пажњу усмеримо на три паноа на којима је представљен део ликовног сензибилитета ученика школе што комшијски другује са галеријом, нетремице се посматрајући и делећи са њом ветрове, сунца и кише кроз многе године и деценије.


Радови Ање Боиеру (5-1), Атине Шевић (5-3), Теодоре Мимић (5-3), Анђеле Петковић (7-3), Анђеле Најић (7-3), Анђеле Фундуп (8-2), Ларе Алексић (8-2), Иве Јочић (8-4), Маје Пешић (8-4) и Иве Стевовић (8-4) су се природно уклопили у овај чудесан свет дечје сензитивности оплемењене „занатским“ искуством којим су их (руко)водили њихови ликовни педагози.
Велико нам је задовољство и да поделимо информацију да је Анђела Фундуп (8-2) освојила другу награду на овогодишњој изложби, а Ања Боиеру (5-1) је својим радом „обезбедила“ ваучере за крстарење Дунавом, за себе и свог наставника.


На жалост, на самом отварању изложбе нису били сви лауреати награда, нити сви ученици чији су радови изложени, па тако ни наше три ученице из 8-4, као ни ученица из 7-3, али верујемо да ће барем делић атмосфере са отварања изложбе бити „читљив“ и на фотографијама које нудимо Вашој пажњи. У нади да ће исте бити довољно инспиративна позивница и да посетите изложбу, још једанпут честитамо свим излагачима и добитницима награда, док чекамо нове ликовне изазове и нова ликовна остварења.

Фотографије