Упис детета у први разред

  Министарство просвете, обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Родитељима ће апликација за електронско заказивање тестирања будућих првака бити доступна од 20. марта до 31. маја 2024. године. Сва питања и недоумице могу се решити позивом на број телефона: 0117350 557. Овлашћена лица у […]

 

Министарство просвете, обезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказивањем термина за упис и тестирање детета у основну школу. Родитељима ће апликација за електронско заказивање тестирања будућих првака бити доступна од 20. марта до 31. маја 2024. године. Сва питања и недоумице могу се решити позивом на број телефона: 0117350 557.

Овлашћена лица у школи, у обавези су да до 20. марта 2024. године унесу све примљене захтеве за упис деце у школу којој територијално не припадају. Након што се обави тестирање деце која територијално припадају школи, биће обављено и тестирање деце која територијално не припадају школи.

Уколико родитељ не жели да закаже термин електронским путем, већ се одлучи да позове школу, овлашћено лице (психолог, педагог) је у обавези да у име родитеља закаже термин за тестирање детета путем апликације.

Упис деце у први разред основне школе, обавља се у периоду од 1. априла до 31. маја 2024. године. Истог дана педагог или психолог ће обавити тестирање детета.

Родитељи приликом уписа детета не доносе ниједан документ у папирном облику. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, у том случају је тај документ неопходно доставити школи.