Тематска недеља У сусрет Олимпијским играма

АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ТЕМАТСКЕ НЕДЕЉЕ ,,У СУСРЕТ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА“   Тим за међупредметне компетенције и предузетништво ОШ ,,Лазар Саватић“ организовао је тематску недељу посвећену спорту и олимпијским играма. Програм су осмислили и реализовали ученици и наставници другог, петог, шестог и седмог разреда. Тематска недеља ,,У сусрет Олимпијским играма“ обележена је од 20. до 24. маја […]

АКТИВНОСТИ У ОКВИРУ ТЕМАТСКЕ НЕДЕЉЕ ,,У СУСРЕТ ОЛИМПИЈСКИМ ИГРАМА“

 

Тим за међупредметне компетенције и предузетништво ОШ ,,Лазар Саватић“ организовао је тематску недељу посвећену спорту и олимпијским играма. Програм су осмислили и реализовали ученици и наставници другог, петог, шестог и седмог разреда. Тематска недеља ,,У сусрет Олимпијским играма“ обележена је од 20. до 24. маја 2024. године.

Ученици другог разреда израђивали су пламен, медаље и олимпијске кругове те организовали спортске активности посвећене Олимпијским играма. План су спровеле учитељица Биљана Генцел, учитељица Свјетлана Узелац, учитељица Теодора Зорнић и учитељица Виолета Булатовић са ученицима другог разреда.

Цртање олимпијских кругова била је тема ученика седмог разреда, са њима су радили наставник Љубомир Радовић, наставник Вељко Митровић и наставник Предраг Каблар. Примена разломака и пропорција била је тема на часовима математике. Наставница Слађана Лазић, наставница Драгана Секулић и наставница Нина Матић тему су обрадиле са ученицима петог и шестог разреда.

За израду паноа били су задужени ученици седмог разреда. У изради паноа помагале су им наставнице Данијела Стојилковић и наставница Биљана Будимир.

Пети разред је био задужен за писање писама спортистима. Наставница Виолета Костовић, наставница Бојана Лазаревић и наставница Бранка Дрецун су реализатори овог дела прогрма.

У холу школе изложени су радови ученика.

Тим за међупредметне компетенције ОШ ,, Лазар С

аватић“