Талас са Дунава – радио станица наше школе

Кад год да кренемо, увек стижемо у право време. Баш као и Дунав који вековима тече. Никад не заборавља извор са ког је потекао. Никад не заборавља своју истину. Увек је се сећа и вечно је носи у сваком свом таласу, у свакој својој капи. На коју год страну света да крене. И тече лагано, […]

Кад год да кренемо, увек стижемо у право време. Баш као и Дунав који вековима тече.

Никад не заборавља извор са ког је потекао. Никад не заборавља своју истину. Увек је се сећа и вечно је носи у сваком свом таласу, у свакој својој капи. На коју год страну света да крене.

И тече лагано, никад узводно и без отпора. И увек непогрешиво стиже тамо где је наумио. Без журбе. Без страха да неће стићи. С пуним поверењем да ће лако пронаћи свој најбољи и јединствен пут.

Нека тако и овај пројекат фреквенције ‘Талас са Дунава’ нађе свој пут и на најбољи начин стигне до наших срца и све нас,  обогати новим искуством и опште корисним идејама.

 

Од недавно, школа је богатија за један радијски и подкаст студио који ће нам омогућити припрему и емитовање радијског програма и подкаста. У оквиру пројекта Радио ОШ „Лазар Саватић“ – Талас са Дунава, школа је добила средства за најсавременију опрему која се користи у многим светским медијским кућама.

Обуку за коришћење опреме прошло је дванаест чланова наставничког већа. Циљ креирања медијског садржаја је да се, пре свега, сви заједно добро забавимо, стекнемо нове вештине и квалитетно искористимо креативне капацитете наших вредних ученика.

Пре емитовања програма преко интернета, предстоји нам дуг период вежбе и симулације у коме је планирана обука ученика од стране њихових наставника.